Begynnelsen

Batucci-påsens ursprung härstammar från när vi, de tre bröderna Johan, Erik och Gustav befann sig på en lokal livsmedelsbutik på den toskanska landsbygden. Varför var vi där? Jo, det råkar vara så att vår morfar härstammar från Toskana och vi ansåg sommaren 2018 att den lilla byn där han har en lägenhet var värd ett besök. Dessa tre bröder hade bara några enstaka ting i kundvagnen: ost, vin, choklad, chips… och ett gäng av ostpåsen ConservaFormaggio. Berättelsen hade slutat här om vi bara tänkte att dessa ostpåsar hade varit exceptionella att ha till oss själva.

Detta skulle visa sig vara gravt felaktigt. Väl hemma i Sverige svärmade våra nära och kära för att få känna, titta och klämma på dessa djupt kulinariska och attraktiva påsar. Detta fordrade inte ytterligare ett besök i den lilla toskanska byn, men vid vårt nästa besök rensade vi hela lagret på påsar och det var där och då idén föddes om dessa produkters astronomiskt omätbara potential på den svenska marknaden. Nedan ser ni vilka vi är och våra roller, både här på Papà Batucci och i det övriga livet.

Gustav – Den yngsta, längsta och helt klart den bästa kocken av de tre kan Gustav med en stor kunskapsbank innehållandes konditionalis och konjunktiv bidra med en enormt avancerad nivå av skriftlig kommunikation. Utöver det en livsnjutare
Deluxe. Efter sin tid på Chalmers och i Rom spenderar jag mina dagar på KTH där jag jobbar med labb och brandsäkerhet.
Erik – Mellan och bortglömd. Ämneslärare till vardags och Batuccisäljare om helgerna! Tittar gärna och ofta på il calcio.
En rivig espresso och en croissant är den perfekta starten på dagen!
Johan – Äldst, kortast och flest högskolepoäng. Teknisk doktor i kemi som spenderar dagarna i labbet på KTH där jag skapar magi från skogsråvara. Licensierad svetsare och har även byggt en egen bar!